Soepje van rode biet met cashewroom
Origineel soepje met gezonde garnituur. Superfood die makkelijk te maken is!
Voor de soep:
– 2 grote rode bieten
– 4 kleine wortelen
– 4 kleine aardappelen
– 2 sjalotten
– 2 teentjes look
– 1,5 à 2 liter groentenbouillon
– olijfolie, peper, zout, venkelkruiden (zie recept)
Voor de cashewroom:
– 100gr cashewnoten
– het sap van 1/2 limoen
– 1/3 tl kurkuma
– 1/3 tl komijn
– ongeveer 120ml water
– Peper en zout naar smaak
Doen:
Alle groenten schoonmaken, schillen en in blokjes snijden.
Een pot met inhoud van 4-5 liter (of meer) op het vuur zetten, een scheut olijfolie verhitten en de sjalotten er als eerste in aanfruiten. Daarna alle groenten toevoegen, de geperste knoflook, een dikke theelepel venkelkruiden en wat zwarte peper. (Als alternatief voor de venkelkruiden kan je kruidenzout gebruiken en dan een dikke pastinaak gebruiken in de plaats van de aardappelen.)
Alles enkele minuten laten aanstoven en dan overgieten met de kokende groentenbouillon. Afdekken en 20 minuten op zacht vuur laten koken. Mixen, nog eventjes laten opkoken (dan krijgt de soep wat binding), proeven en naar smaak bijkruiden met peper en zout.
Voor de cashewroom doe je alle ingrediënten, behalve het water, in een blender of kom. Voeg een beetje water toe en mix. Voeg beetje bij beetje meer water toe en mix telkens fijner tot je een mooie gladde room verkrijgt met de gewenste dikte.
Serveer de soep in kommetjes en schep er voorzichtig wat room in. Gebruik ongeveer 2 theelepels per kommetje en maak er een mooi lijnenspel mee.
Smakelijk!