Geroosterde pompoen met burrata
Het voelt helaas al als herfst. Maar dit gure weer is wel het perfecte uitvlucht om met het overheerlijke najaars-groentenaanbod aan de slag te gaan. Hoera voor wind en regen! 🙂
Dus maken we een origineel voorgerechtje met pompoen.
Nodig voor 6 personen:
1 kleine pompoen, versneden in dunne schijven; ongeveer 500gr
Pompoenkruiden (zie recept) of anders wat peper, zout, provençaalse kruiden en pimentpoeder
Basilicumlookolie (zie recept) of hittebestendige olijfolie
300-400gr burrata, dat is familie van de mozzarella. Een goede buffelmozzarella is een waardig alternatief
Geraspte parmezaanse kaas of pecorino, ongeveer 50gr
100gr rucolablaadjes
geraspte zeste van 1/2 citroen
Goede, fruitige olijfolie
Balsamicocrème
Peper en fleur de sel
Knapperig vers brood
Doen:
Schil de pompoen, snij in schijven en doe de schijven in een schaal. Doe er basilicumlookolie en een lepel pompoenkruiden bij en schep goed om zodat alles bedekt is. Schik op een bakplaat en schuif voor 30 minuten in een oven van 200°C tot de schijven gekleurd en gaar zijn. Eventueel tussenin al afdekken met aluminiumfolie als ze te snel kleuren.
Zet intussen de rest klaar: was en droog de rucolablaadjes, rasp de kaas, rasp de citroenschil, verdeel de burrata of mozzarella in 6 gelijke delen, zorg voor voorverwarmde borden. Zet uw volk aan tafel en schenk hen alvast een bijpassende glaasje witte wijn in (vb Frascati uit Italië).
Schik de pompoenschijven, zodra ze uit de oven komen, op de warme borden. Strooi in het midden wat kaas, leg daarop mozzarella, strooi nog een beetje kaas, leg een mooie toef rucolablaadjes bovenop en werk af met een klein beetje zeste, peper, fleur de sel, fijne olijfolie en balsamicocrème.
Zorg voor vers knapperig brood, dien de borden op en geniet er zelf mee van!