Bio

Bio

Al van kindsaf ben ik, Greet, gepassioneerd door koken en zot van groenten in alle kleuren en smaken. Ik zorg graag voor mijn gezin en vind het fijn om te koken voor vrienden of familie.

In 2009 startte ik de opleiding tot kok in avondonderwijs en wat later begon ik met “Table d’Amuse“, een bedrijfje rond lekker eten, gezondheid en gezelligheid.

Gedurende 4 jaren stelden we onze woonkamer regelmatig open als woonkamerrestaurant voor één groep van 6 tot 12 personen. Het werden memorabele avonden. Ik leefde me helemaal uit in onze keuken en toverde feestelijke meergangendiners met seizoensgroenten in een glansrol. We genoten van de uitbundige sfeer die aan tafel heerste, alsof er vrienden op bezoek waren, die door mij werden verwend.

Na een aantal jaren sloot ik dat project bewust en tevreden af, maar mijn passies bleven dezelfde.


In 2018 startte ik nieuwe opleidingen, als eerste de cursus sportvoedingsconsulent, vanuit een persoonlijke interesse: ik ben sportief, geniet ervan om (lang) te gaan lopen en liep in 2017 mijn eerste marathon (Antwerpen).

Daarna voltooide ik met succes de andere modules tot allround voedingsconsulente en later de orthomoleculaire voedingsleer, waardoor mijn geloof in het belang van groenten enkel werd versterkt.

Intussen liep ik trouwens een tweede marathon, IFF 2018, en hoop ik er (minstens) nog een derde te lopen.


Een aanverwante hobby is (moes)tuinieren. In ons kleine stadstuintje kweekte ik altijd al verschillende kruiden en enkele speciale groenten. Het is heerlijk leven in een eetbare tuin! Deze hobby kreeg een stevig vervolg: in de tuin van ons nieuwe huis werd in augustus 2020 een flinke lap grond ontgonnen voor een moestuin van formaat met een prachtige serre. We werken er hard aan percelen waar verschillende gewassen stilaan een plekje krijgen en we hopen steeds meer uit eigen tuin te kunnen oogsten en eten.

In lijn met alle actie in tuin en keuken, vind ik het fijn om voortdurend bij te leren over moestuinieren en koken, om speciale gewassen te ontdekken en er nieuwe recepten bij te ontwikkelen. Mijn ervaring en kennis wil ik op mijn beurt doorgeven als (aankomend) voedingslesgever en schoolmoestuincoach bij VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven, koken en Tuinieren). De boodschap uitdragen dat groenten lekker zijn en onontbeerlijk voor een gezond leven, is mijn manier om een steentje bij te dragen aan de zorg voor iedereen.

Ervaringen, recepten, foto’s en meer, deel ik ook graag via deze blog. Ik hoop zo te kunnen inspireren tot een lekker, gezellig en natuurgezond leven!