Lente!

Ik weet het, een rare titel terwijl het buiten sneeuwt. En toch: het is echt lente, we hebben een eerste ferme warmteprik gekregen maar moeten nu even die aprilse grillen door …

Ook in onze tuin is het lente en dus tijd om een nieuw verslagje uit te sturen. Want in de nieuwe moestuin wordt deze periode heel hard gewerkt om vele gewassen te laten groeien. Momenteel slaat de wijzer stevig door richting ‘werk’: zaaien, verspenen, poten, percelen voorbereiden en afboorden, compost toedienen, water geven, … Van oogsten is nog weinig sprake, al eten we intussen toch al maanden véél superlekkere bladgroenten uit de serre.

De komende maanden zal de balans meer en meer richting ‘oogst’ gaan. En de volgende jaren wordt het werk alsmaar lichter, naarmate de bodem meer & blijvend begroeid zal zijn. Meerjarige en terugkomende gewassen, maar ook snel opeenvolgende teelten, zullen ervoor zorgen dat er minder gewerkt, en meer gegeten kan worden. Dat is toch het plan. Geduld en volharding worden beloond! Hoop ik 🙂

Enkele fotootjes:1 thought on “Lente!”

  • Goed bezig! Al veel dat mee in de lente stapt… Bij ons ontwaken er ook gezellig erwten, labbonen (??) of lapbonen (??) , tomaatjes achter venster in keuken… En winterpostelein staat overal in heel de tuin. Hele winter geoogst….
    Al veel plezier en nog wat geduld gewenst…
    Frank en huguette

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.