Geurige kruiden voor pittige pompoen
Zonde dat ik via deze weg alleen beeldjes kan bezorgen, en niet de heerlijke geuren die vrijkomen als je deze kruidenmengeling voor pompoen (en andere wintergroenten) klaarmaakt!
Je kan deze kruidenmengeling op een rustig momentje voorbereiden en bewaren in een (glazen) potje, dan heb je snel een smaakmaker bij de hand voor pittige winterse groenten, bijvoorbeeld pompoen uit de oven.
Nodig:
4 lepels provençaalse kruiden
1 lepel mosterdzaad
1 lepel komijnpoeder
1 lepel gemberpoeder
1 lepel piment d’espelette
2 lepels fleur de sel
Doen:
Rooster in een droge pan de provençaalse kruiden en het mosterdzaad, op een hoog vuur, tot ze licht beginnen roken en wat rondspringen. Laat niet verbranden, dus hou het in de gaten. Doe de kruiden dan in een vijzel en maak ze fijner. Doe ze in een glazen potje.
Rooster daarna in dezelfde pan komijn en gember en doe mee in het potje. Voeg het piment en zout toe en meng goed. Laat afkoelen, dek dan pas af. Klaar!
Geurt heerlijk, niet?
Voor de geroosterde pompoen, voor ongeveer 4 personen:
Schil een kleine pompoen (butternut of kastanjepompoen), snij doormidden of in vierden, haal de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in dobbelstenen.
Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal, overgiet met een flinke scheut olijfolie, basilicumlookolie of een mengeling van beide. Strooi er 1 à 2 theelepels van de pompoenkruidenmengeling over, roer goed om en bak 45 à 60 minuten in een oven van 180°C. Roer tussendoor nog eens om en prik even om te controleren of de blokjes gaar zijn.
2 thoughts on “Geurige kruiden voor pittige pompoen”