Courgettesaus met basilicum

Een vegetarisch sausje op basis van groenten en geweldig lekker: emulsie van courgette en basilicum. Ideaal om eens b-oer-gondisch te koken, via deze feestelijke saus eet je meteen extra groenten!

Zijn de courgettes in overvloed aanwezig in je tuin of bij de bioboer? Maakt dan een dikke pot van deze saus en vries in in kleine porties. Je zal jezelf in de winter dankbaar zijn!

2015-05-05-Spirito HG lam-courgette

Nodig:
Voor 4 à 8 personen:
– een grote (banaan) sjalot
– een teen look
– een dikke courgette
– een handvol (of twee) basilicumblaadjes
– 2dl culinaire room, of een plantaardig alternatief
– olijfolie
– peper, kruidenzout, gedroogde (zelfgemaakte) groentebouillon

Doen:
Versnipper de sjalot en de look en fruit aan in olijfolie. Versnij de gewassen courgette (zonder de uiteinden maar met de schil) in kleine blokjes en doe mee in de pot. Laat even aanbakken terwijl je roert, zet het vuur wat zachter en doe het deksel op de pot. Laat 5 à 10 minuten garen. Voeg daarna 2dl water met groentebouillon toe en 2dl culinaire room. Laat enkele minuten sudderen. Versnij de basilicumblaadjes en voeg ze toe aan de saus, mix dadelijk goed glad, laat nog even pruttelen (dikt dan een beetje in) en proef. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en eventueel extra basilicum. In dat geval ook nog even mixen.

Smakelijk!!



Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.