Carpaccio van aardbeien
Veel te lekker om niet te verklappen, deze kleine fijne aardbeitjes-bereiding om desserts mee op te fleuren. En supergemakkelijk, dat ook nog!
Nodig:
100ml vloeibare honing met een neutrale smaak
een duimgrootte gember, geraspt
aardbeien, natuurlijk!
Doen:
Doe de honing in een glazen potje en verwarm (voorzichtig!) in de microgolfoven. Voeg de geraspte gember toe en laat enkele minuten trekken.
Was intussen de aardbeitjes, doe de kroontjes eruit en snij ze in fijne schijfjes. Schik ze op dessertborden. Druppel wat van de warme gemberhoning over de aardbeitjes (1-2 theelepels per bord), en laat een half uurtje trekken alvorens te serveren.
Lekker in combinatie met vanilleijs, chocoladedesserts, rabarbersorbet, amandelbavarois, … of gewoon puur natuurlijk.
Zet het potje weg in de koelkast voor een volgend gebruik. Dan warm je gewoon de gemberhoning weer op in de microgolfoven en kan weer gaan aardbeidruppelen!
1 thought on “Carpaccio van aardbeien”