Pisco sour, want het is nog zomer!
Pisco is een sterke drank uit Zuid-Amerika (Peru en Chili) waarmee een heerlijke cocktail gemaakt wordt: de Pisco Sour. Een frisse exotische drank die helemaal past bij nazomerse sferen!
Nodig:
Voor 6 drankjes:
Pisco, in speciaalzaken en drankenhandels te verkrijgen
Gecrushed ijs
3 à 4 limoenen
100gr rietsuiker
100ml water
1 eiwit
En ook een blender en 6 hoge glazen, vb cavaglazen
Doen:
Maak tevoren een rietsuikersiroop van 100gr rietsuiker en 100ml water en laat volledig afkoelen. Maak eventueel meteen een dubbele portie voor later gebruik en bewaar in de koelkast. Enkele weken houdbaar.
Pers de limoenen uit. Je hebt 150ml nodig.
Zet een eiwit klaar.
Meet 300ml pisco af.
Zorg voor gecrushed ijs van ongeveer 12 dikke ijsblokken.
Doe het ijs, de 300ml pisco, 150ml limoensap, 150ml rietsuikersiroop en het eiwit in een blender en mix op een hoge of een pulserende stand tot een wittige drank. Laat gerust een tijdje draaien. Het eiwit zorgt ervoor dat het een schuimend drankje wordt.
Schenk uit in de hoge glazen en serveer meteen. Feestje!!
Wil je er meer of minder maken, dan gelden steeds volgende verhoudingen: Per persoon 2 grote ijsblokken, 50ml pisco, 25ml limoensap, 25ml rietsuikersiroop, 1/6 tot 1/4 eiwit. Het is echter niet handig om er teveel ineens te maken. 6 glazen is voor een standaard blender zowat de max.
Schol!