Pruimen(confituur)tijd!

Vrijdag: telefoon. Of ik wat kan aanvangen met een bak pruimen? Ja hoor.
Zaterdag: een bezoekje aan familie, en weer naar huis met een dikke bak rijpe, geurende pruimen.
Zondag 14u: 800gr stevige stukjes pruim zijn toegevoegd aan m’n RumTopf, 1,2kg stukjes zitten in de diepvriezer, 6 dikke potten ‘Pruimenconfituur met bruine Leffe, kruidnagel en laurier’ (geïnspireerd op een recept van Madame Confituur) staan af te koelen en een bakplaat met 2,5 kg pruimenstukjes gaart in de oven, 3 uren op 150°C, met 250gr suiker en 1 theelepel speculaaskruiden. Dat wordt dan ‘suikerarme pruimenconfituur uit de oven’, vol van smaak. Geuren doet het alvast!

Pruimenconfituur met Leffe, kruidnagel en laurier
Pruimenconfituur met Leffe, kruidnagel en laurier
Pruimenconfituur uit de oven, in wording
Pruimenconfituur uit de oven, in wording


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.