Bourgondisch sausje van courgette

Een sausje waar geen vlees of vis aan te pas komt, en geweldig lekker: emulsie van courgette en basilicum. Ideaal om eens bourgondisch-vegetarisch te koken, want het past perfect bij polentakroketjes of gebakken aardappels, bij asperges, artisjokken, paddenstoeltjes en/of aubergine. En nog zoveel meer, laat je creativiteit gerust de vrije loop! Ook voor de carnivoren onder ons een tof recept, want een stukje lamsvlees laat zich er dankbaar door begeleiden.

2015-05-05-Spirito HG lam-courgette

Voor 4 à 8 personen:
Versnipper een grote (banaan)sjalot en een dikke teen look en fruit dit aan in olijfolie. Versnij een gewassen courgette (zonder de uiteinden maar met de schil) in kleine blokjes en doe mee in de pot. Laat even aanbakken terwijl je roert, zet het vuur wat zachter en doe het deksel op de pot. Laat 5 à 10 minuten garen. Voeg daarna 2dl groentebouillon toe en 2dl culinaire room. Laat enkele minuten sudderen. Neem een handvol basilicumblaadjes, versnij ze en voeg toe aan de saus, mix dadelijk goed glad, laat nog even pruttelen (dikt dan een beetje in) en proef. Voeg naar smaak nog peper en zout toe en eventueel extra basilicum. In dat geval ook nog even mixen.

Smakelijk!!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.