Nutellakoekjes

Vandaag ben ik er ingevlogen. Dat hoorde ook zo want morgen is Nel jarig, en dat vraagt om véél gebak met liefst véél chocolade!

Hier een verrassend nieuw recept met een megalekker resultaat. Toch als je van de hazelnootsmaak van Nutella houdt en niet terugdeinst voor een calorietje.

image

Voor 60 grote koeken:

Rooster 185g hazelnoten en hak ze grof, laat afkoelen terwijl je het deeg maakt.

Laat 125g echte boter zacht worden op kamertemperatuur, in een goede mengkom. Doe er 500g Nutella bij (of gelijkaardig), 300g kandijsuiker en een eetlepel vanille-extract of 2 eetlepels vanillesiroop. Met de kneedhaken van de mixer tot een romige massa kloppen.

3 hele eieren loskloppen en beetje bij beetje door de massa kloppen. Gebruik daarvoor beter de mixer met de kloppers.

Zeef 190g bloem met 2 theelepels bakpoeder en schep dat lepel per lepel door het deeg. Voeg daarna de hazelnootstukjes toe en 250g gehakte witte chocolade (of callets).

Schep met een eetlepel hoopjes van het deeg op een bakplaat met bakmatje of bakpapier. Voorzie voldoende ruimte want ze lopen goed uit. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Even laten afkoelen en opstijven op de plaat, daarna verder laten afkoelen op een rooster.

Smakelijk!



2 thoughts on “Nutellakoekjes”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.