Bio

Bio

Al van kindsaf ben ik, Greet, gepassioneerd door koken en zot van groenten in alle kleuren en smaken. Ik zorg graag, voor mijn gezin in de eerste plaats, en ben meestal energiek en sportief.

In 2009 startte ik de opleiding tot kok in avondonderwijs en wat later begon ik met “Table d’Amuse“, een bedrijfje rond gezelligheid, gezondheid en lekker eten.

Gedurende 4 jaren stelden we onze woonkamer regelmatig open als woonkamerrestaurant voor één groep van 6 tot 12 personen. Het werden memorabele avonden. Ik leefde me helemaal uit in onze keuken, kookte feestelijke meergangendiners, met groenten in een glansrol, met voorkeur voor slow cooking en natuurlijke producten en technieken. We genoten van de uitbundige sfeer die aan tafel heerste, alsof er vrienden op bezoek waren, die door mij werden verwend.

Na een aantal jaren sloot ik dat project bewust en tevreden af, maar mijn passies bleven dezelfde.


In 2018 startte ik nieuwe opleidingen, in eerste instantie met sportvoedingsconsulent. Dat begon vanuit een persoonlijke interesse: ik hou van duurlopen en liep in 2017 mijn eerste marathon (Antwerpen).

Daarna voltooide ik met succes alle andere modules tot allround voedingsconsulente en later de orthomoleculaire voedingsleer. Ik ben fan van de oer-gezonde leefstijl, waar biologische groenten een prominente plaats innemen.

Intussen liep ik een tweede marathon, IFF 2018, en hoop ik er zeker nog een derde te lopen.


Een aanverwante hobby is (moes)tuinieren. In ons kleine stadstuintje kweek ik verschillende kruiden en enkele speciale groenten. Het is heerlijk leven in een eetbare tuin! Deze hobby krijgt in 2020 een stevig vervolg: in ons nieuwe huis komt een moestuin van formaat met een prachtige serre ernaast.

In de eerste plaats gaat mijn zorg naar ons fijne gezin. De liefde voor groenten, koken, natuur en beweging komen elke dag van pas om mezelf en de mijnen gezond en gelukkig te houden.

Naast bezig-zijn in tuin en keuken, vind ik het heerlijk om bij te leren, speciale gewassen te ontdekken en om er nieuwe recepten bij te ontwikkelen. Nieuwe uitdagingen aangaan, gerechten creëren, testen, gezondere alternatieven bedenken voor producten uit de supermarkt, …

Wat ik leer of ervaar, wil ik via deze blog ook delen met anderen, met jullie!

Ik hoop te kunnen inspireren!