Amandelbavarois met rood fruit

De hele week goed gewerkt en gezond gegeten? Dit weekend een lange wandeling gepland of een lekker etentje met vrienden? Er is zeker een reden te vinden om jezelf te verwennen met een fijn dessert, zoals deze amandelbavarois met rode vruchtjes!

Voor 8 (niet te grote) porties:

Nodig:
200ml volle (biologische) melk
30gr amandelpoeder
200gr witte chocoladecallets
4gr gelatine
amandelessence
amaretto
200ml slagroom
1 groot eiwit
een beetje bloemsuiker

Voor de garnering:
Rood fruit
Bosvruchtencoulis (of andere coulis)
Granola (of bijvoorbeeld wat verkruimelde koek)

Doen:

  • Breng de melk aan de kook met het amandelpoeder. Laat 10 minuten tegen het kookpunt aan trekken. Laat intussen ook de gelatine minstens 10 minuten weken in een kom met koud water.
  • Giet de amandelmelk over de witte callets, laat die smelten, voeg ook de druppels amandelessence toe, roer goed door tot een glad papje.
  • Verwarm een scheutje amaretto tot ongeveer 70°C, roer daar de uitgeknepen gelatine door, roer goed zodat de gelatine helemaal verdeeld en opgelost is!
  • Voeg de amaretto bij het papje en roer weer goed.
  • Klop de room ‘lobbig’ (= lichte mayonaise-dikte), klop het eiwit met een beetje bloemsuiker heel stevig op.
  • Neem een grote kom, doe er het stijve eiwit in, daarbij de lobbige room, roer al lichtjes om. Voeg in ongeveer 3 stukken het lopende papje (nog voor het begint op te stijven!) hierbij en schep alles voorzichtig maar grondig door elkaar. Niet te lang roeren en steeds van boven naar onder, zodat je er lucht onderschept en zeker niet uitroert.
  • Laat eventjes afkoelen in de koelkast of in de diepvriezer. Als het een klein beetje steviger is geworden, kan je nog even omspatelen zodat het een egale massa is.
  • Verdeel daarna de bavarois over 8 grote glazen op hoge voet en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  • Versier met bosvruchtencoulis, rood fruit en wat granolakruimels voor een krokante toets.

Geniet van je weekend en dit heerlijke dessertje!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.