Van kikkererwt tot kapucijner

Een beetje mijn nieuwe ‘dada’: in de weer met peulvruchten! We zouden ze wekelijks minstens één keer mogen/moeten eten. Proeven en ontdekken dus, dat doen wij met veel plezier!

Want dat die dingen zooo veelzijdig zijn, dat had ik niet verwacht. Hummus met kikkererwten, kent iedereen. Niet voor niets een klassieker, wegens heel lekker! We smeren het op de boterham, eten het op een cracker, bij de salade of als aperitiefje. Er staat bijna standaard een pot home-made hummus in onze koelkast, van kikkererwten die zelf geweekt en gekookt zijn, dat is beter dan de platte bolletjes uit blik of bokaal.

Linzen zijn hier in de vorm van burger ook goed ingeburgerd. Haha. Lekker met wat groenten ertussen om het sappiger te houden. (Jaja, peulvruchten vallen al eens droog uit, daar moet aan gewerkt worden!) De amaranthburger is hier al langer favoriet, maar amaranth is eigenlijk een zaadje.

Nieuwe gerechten zitten in de proef- en testfase: hummus van bonen, van linzen met tomaat, kapucijnenburgers, zoete sojaboontjes, soep van kikererwten, varianten op de linzenburger, rode linzencrème, geroosterde kikkererwten.

Het recept voor de linzenburgers vind je hier.

Zet vaker peulvruchten op het menu, maar doe het geleidelijk zodat je buik de tijd krijgt om te wennen!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.