Biefstuk-boemboe

Het is bijna weekend en het zijn geen dagen-zonder-vlees: daarom een receptje voor overheerlijke biefstuk-boemboe. Jawel, heel soms een stukje rood vlees heeft gezondheidsvoordelen en joepie: ‘weer een receptje met boemboe!’ (aldus mijn grootste fan mijnheer de voorzitter :))

Nodig:
Maldon zout
Boemboe
Een biefstuk van prima kwaliteit.
En erbij frietjes, witloofsalade, mayonaise, …

Doen:
De biefstuk bakken, natuurlijk. Hierbij enkele tips:
* Eet bij voorkeur (maximum) één keer per week rood vlees. Kies voor een goede kwaliteit, hou rekening met het milieu (het vlees hoeft niet uit Argentinië te komen!) en neem een bescheiden portie.
* Laat het vlees helemaal op kamertemperatuur komen. Eventueel – voor een sappiger eindresultaat – smeer je het tijdens het chambreren in met een plantaardige olie.
* Bak het vlees op hoge temperatuur en gebruik pas nadien zout. Tenzij je de techniek gebruikt die bij het product ‘maldon zout’ werd beschreven, dan mag het zout er heel kort van tevoren op.
* Gebruik voor het bakken een mengeling van hittebestendige olijfolie en boter, of geklaarde boter.
* Voor biefstuk-boemboe: bak het vlees op hoog vuur aan één zijde, draai om, voeg wat maldon zout toe en een theelepel boemboe, strijk uit. Zet het vuur lager als tweede zijde ook dichtgeschroeid is, draai het vlees om en en voeg weer maldon zout en boemboe toe. Laat het vlees aan twee zijden nagaren tot bijna de gewenste ‘cuisson’ en laat afgedekt even rusten alvorens te serveren. Snij in smalle stroken.

Smakelijk en een fijn weekend gewenst!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.