Tijd om de olie te filteren!

Ging je na de vorige blog meteen aan de slag om basilicumlookolie te maken? Dan is het nu – een vijftal dagen later – tijd om te filteren!

Nodig:
De pot gevuld met olie, basilium en look
Een zeef bovenop een kan
Een trechter met filterdoek of filterpapier erin
Een glazen fles waarin je de olie zal bijhouden

2016-10-01-baslookolie-1-1247

Doen:
Giet eerst de olie door de grove zeef, om de blaadjes en de stukjes look uit de olie te halen. Duw met de bolle kant van een lepel alle resterende olie verder uit de  pulp in de zeef. Zodat je zeker alle smaken vangt.
De olie in de kan is nog vervuild, daarom giet je ze best nog door een fijne doek of filterpapier. Zet een trechter, bekleed met filterpapier of filterdoek, bovenop de glazen fles en giet er beetje bij beetje de olie doorheen. Het laatste beetje van de olie is echter waarschijnlijk te vervuild, bevat ook een beetje water. Dat gooi je beter weg.

2016-10-01-baslookolie-2-1248

Proficiat, je heb nu een flesje huisgemaakte basilicumlookolie!

Probeer alvast eens deze heerlijke gebakken patatjes: doe een scheut van de basilicumlookolie bij je ‘normale’ bakolie of bakboter in de pan en bak daarin – op een matig vuur – voorgekookte (vastkokende) aardappelen . Voeg eventueel ook wat raz-el-hanout toe tijdens het bakken en zwarte peper of piment d’espelette aan het einde.

Jammie!Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.