Rabarbersorbet

Nu we toch aan de ijsjes zijn, en nu het volop het seizoen is van de rabarber … rabarbersorbet! Het lijkt erg op roomijs, maar er zitten geen room of eieren in. Een gekke bereiding met een heel apart resultaat!

2016-08-88-rabarbersorbet-5438

Nodig:
1kg rabarberstengels, gewassen en in stukjes gesneden (niet geschild)
100ml rode porto
200gr suiker en 50gr vanillesuiker. Zelfgemaakte vanillesuiker heeft een zachtere smaak, dus als je dat gebruikt neem dan 125gr + 125gr
1 dobbelsteen gember, in kleine stukjes gesneden
50ml vloeibare honing
50gr glucose (of 50ml honing extra als je geen glucose ter beschikking hebt)
(Over glucose: lees meer in het recept van yoghurtverveineroomijs.)
40ml rabarberlikeur of qointreau

Doen:
Meng alles in een ruime platte ovenschaal en laat 1 uur garen in een oven van 180°C. Doe alles in een hoge mengbeker, pureer met de staafmixer en voeg de honing en glucose toe, of gebuik 100ml honing als je geen glucuse ter beschikking hebt.
Laat volledig afkoelen tot koelkasttemperatuur. Voeg de borrel likeur toe en laat in de ijsroommachine tot sorbet draaien.

Deze sorbet is erg romig met toch een krachtige smaak. Ik serveer het in een kleine portie en combineer met een vanillecrème of vanilleroomijs, aardbeien (bv carpaccio van aardbeien), een amandelkoekje, …

Laat het alweer smaken!



1 thought on “Rabarbersorbet”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.