Quinoasalade

Een alternatiefje bij de BBQ: koude quinoasalade met lenteui en kerstomaatjes. Quinoa is een volwaardige graansoort, deze salade is dus ook vleesvervangend voor wie het graag vegetarisch houdt.

2016-07-19-quinoa en gegrilde kip-4384

Smaakt heerlijk bij gegrilde kip. En uiteraard is deze salade ook lekker als lunchgerechtje, gecombineerd met sla en allerlei groenten, avocado, feta, …

Nodig voor 4 personen:
200gr ongekookte quinoa
4 lentuitjes
een busseltje (chinese) bieslook (20 grote sprieten)
250gr kerstomaten
1 limoen
peper, (grof) zout en een fruitige olijfolie

Aan de slag: spoel de quinoa onder koud water in een zeef, en doe in een kookpot met koud water. Gebruik 2 of 2,5 volumes water voor 1 volume quinoa. Kijk voor de juiste aanwijzingen op de verpakking.
Voeg een beetje zout toe, breng aan de kook, zet dan het vuur lager en laat afgedekt zachtjes gaar koken, ongeveer 20 minuten. Het water is dan opgenomen en er verschijnen kleine ‘kiempjes’ aan de quinoakorrels.
Laat even uitdampen en verder afkoelen. Meng met het sap van een halve limoen, een stevige scheut van een goede, fruitige olijfolie en flink wat versgemalen zwarte peper. Meng goed, proef even en voeg naar smaak extra limoensap, olijfolie, peper of (grof) zout toe.
Snij de gewassen bieslook en lenteui fijn, snij de kerstomaten in kwartjes en meng alles onder de quinoa.

En klaar: een lekkere huisbereide quinoasalade, voor allerhande zomerse gelegenheden multi-inzetbaar. Laat het smaken!Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.