Venkel-kruiden-rub

Wij kijken uit naar meer van dat mooie BBQ-weer! Dus ik maakte alvast een nieuw voorraadje venkelkruiden, een heerlijke mengeling droge kruiden die lichtjes naar drop smaakt.

2016-07-11-venkelkruiden-1239

Deze kruiden doen het goed bij vlees, vooral varkensvlees, en ze zijn ook superlekker in combinatie met courgette.

Je hebt een vijzel nodig om kruiden in te pletten, een maatschepje van 5 of 10ml en een goed afsluitbaar glazen potje.

Meng in gelijke hoeveelheden, bijvoorbeeld telkens 5 of 10ml, (gerookt) paprikapoeder, piment d’espelette of ander pimentpoeder, komijnpoeder, korianderpoeder of geplette korianderzaadjes, geplet mosterdzaad, geplet venkelzaad, gedroogde tijm en gedroogde oregano.

Dit is de basismengeling. Vul deze aan (verdubbel) met grof zout, dat je ook stevig door de vijzel hebt gehaald, en meng goed.

Met deze kruidenzoutmengeling kan je varkensvlees of courgettes bestrooien tijdens het bakken op de BBQ of in de pan. Ik heb er altijd een potje van staan, en gebruik het bijvoorbeeld ook als smaakmaker bij courgettesoep of gewokte groenten waar courgette bij zit.

Wil je de kruiden gebruiken als een droge marinade, om varkensvlees mee in te wrijven als voorbereiding op de bbq, laat dan het zout weg en gebruik enkel de basismengeling. Gebruik zout pas tijdens de bereiding.

Geniet van het mooie weer!1 thought on “Venkel-kruiden-rub”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.