Zomergroentengratin met feta

Het wil maar niet lukken met het mooie weer. Daarom een hartverwarmend zomers gerecht met een variatie aan groenten.

2016-07-05-Groentengratin

Voor 4 personen:
Kook 4 grote of 8 kleine aardappelen gaar in kleine stukjes in gezouten water. In een wokpan sauteer je ongeveer 1kg zomerse groenten in olijfolie, in deze volgorde en tot ze beetgaar zijn: snippers van een kleine ui en een halve paprika, daarna snippers venkel of wortel, vervolgens eventueel stukjes bleekselder of bloemkoolroosjes, als laatste stukjes courgette. Maak zelf een selectie naargelang je voorkeur en koelkastinhoud. Breng op smaak met peper, zout en verse tijm.

Doe de gare stukjes aardappel en groenten tesamen in een ovenschaal. Een beetje kookvocht van de groenten mag zeker mee de schaal in. Overgiet dan met 100ml culinaire room, zodat er wat romig vocht tussen de groenten is, en meng alles goed. Duw met de bolle kant van een lepel lichtjes aan, zodat alles een mooi geheel is met een egale bovenkant. Verbrokkel daar 200gr feta bovenop, tot de bovenkant bedekt is met de kruimels.

Zet de schaal 10 minuten in een hete oven (180°C) om te verhitten en gratineren. Maak je de schotel op voorhand klaar, zet dan de afgekoelde schaal een half uurtje in een oven van 160°C en laat daarna eventueel nog verder gratineren.

Serveer met frisse rauwkost en geniet van dit warm, vegetarisch zomergerecht!1 thought on “Zomergroentengratin met feta”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.