Schorseneren en butternut in een fluweelzachte eindejaarssoep

Herfst of winter: hèt seizoen voor hete soep! Bijna elk weekend staat hier een stevige pot op het vuur, voor hartverwarmende lunches tijdens de werkweek.

2016-01-17-Schorsenerensoep

In de pot: een scheut rijstolie, 3 sjalotjes in stukjes en 1 geperst teentje look. 1 kg schoongemaakte schorseneren in blokjes versneden, een schoongemaakte butternut pompoen en 1 kleine rammenas, ook beide in blokjes versneden. Laat de groenten even aanstoven om de smaken vrij te maken. Overgiet met ongeveer 2 liter kippe- of groentebouillon. Zorg dat de groenten goed onderstaan. Tenslotte een handvol rijst erbij en een kwartiertje laten sudderen. Goed doormixen, even weer laten doorkoken (dan bindt de soep een beetje). Naar smaak wat extra water of bouillon bijvoegen en/of bijkruiden met peper en zout (ik hou in dit geval liefst de pure groentensmaak!) en ongeveer 100ml culinaire room of 300ml amandelmelk voor een vegan soepje!

2016-11-25-soep-butternut-img_3095

Tips voor garnituren: broodcroutons, roomdruppels, groene kruiden, edelgistvlokken.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.