Wittekoolsoepje

Nieuwe technologieën maken authentieke producten weer bereikbaar, daar zijn wij heel blij om. Tegenwoordig kan ik online biogroenten bestellen, rechtstreeks bij de boer, en afhalen op een adres in mijn buurt. Heerlijk is dat! Bedankt boer en bedankt internet.

2016-01-09-wittekoolsoep

Een groot voordeel – vind ik – van deze boer-tot-buur initiatieven, is dat ik vanzelf naar de regionale producten en seizoensartikelen gezogen word. Daarmee wil ik graag creatief aan de slag, zodat we doorheen het jaar veel gevarieerder kunnen smullen. Superprima voor het milieu, en de plaatselijke economie is er ook gelukkig mee.

En zo lag hier een biologische kempische wittekool te wachten op verwerking. Dat werd een soepje met indische toets:

4 kleine sjalotjes vernipperen en aanstoven in wat arachideolie. Een kleine wittekool (buitenste bladeren eraf en hart eruit) versnipperen en mee aanbakken, het mag hier en daar al wat bruin verkleuren! Overgieten met 1,5 à 2 liter (tot snippers onderstaan) kippebouillon, kruiden met zwarte peper en een volle theelepel garam masala (indische kruidenmengeling). Afgedekt gedurende ongeveer een kwartier zachtjes laten sudderen. Daarna goed mixen, nog even laten doorkoken en 50-100ml kokosroom toevoegen.

Wij aten dit heerlijke soepje met een garnituur van gerookte forel, waterkers, druppels kokosroom en verveine-olie.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.