Tomaten voor en na

Het huis ruikt heerlijk naar tomaat met look en provençaalse kruiden. Mijn tweede ‘lichting’ tomaten staat namelijk in de oven te confijten. Zo kunnen we de komende wintermaanden genieten van de smaken van de zomer.

Zo zag de eerste lichting er voor-en-na uit:

2014-07-29-Tomaten voor en na

Het recept gaf ik vorig jaar al mee: Klik hier.

De tomaatjes die ik vorige zomer had geconfijt, waren véél te snel op, dus dit jaar doe ik mijn best om meerdere bakken te verwerken. Enkele uren pellen, ontpitten, snijden, … daarna een uur of acht in de lauwe oven. (Het helpt dat we een muisstille oven hebben!). Heel wat moeite voor een compacte opbrengst, maar ik beschouw het als een ‘groentedelicatesse’, de moeite meer dan waard.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.