Aspergeroomijs

Het is volop aspergeseizoen. Staan er asperges op het menu? Denk dan een beetje vooruit en gebruik de schillen voor wat lekkers de volgende dag:

2014-04-16-Aspergeroomijs

Alvorens de asperges te schillen, was je ze uiteraard grondig. Snij het ‘kontje’ er af en hou dat bij. Schil de asperges grondig. Aangezien je de schillen ga herbruiken, hoef je geen zonde te maken van een laagje te veel 🙂 En dus smaken die goedgeschilde asperges eens zo lekker!! De schillen vang je dus op net als die kontjes.

Maak een aspergebouillon: zet schillen en kontjes in koud water op een zacht vuur op, breng stilletjes aan de kook en laat 20 minuten trekken. Zeven, zout bijvoegen. Heerlijke basis voor bijvoorbeeld groentensoep, aspergepuree of aspergesoep.

Maak een aspergeroom: overgiet schillen en kontjes met culinaire room en zet op een zacht vuur op, breng aan de kook en laat 2 uren trekken. Ook zeven. Kan als basis voor sauzen gebruikt worden, maar ook voor een overheerlijk dessert: aspergeroomijs. Heerlijk met aardbeitjes die kort in Grand Marnier werden gemarineerd.

Zowel de bouillon als de room kan je trouwens laten afkoelen en kort invriezen voor later gebruik.

Dus besluit: aspergeschillen weggooien? Nah!!!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.