Aardpeerscheutjes, delicatesse!

Lente, seizoen van hopscheutjes, asperges en aardpeerscheuten!
Terwijl in onze tuin de eerste blaadjes van nieuwe aardpeerplanten zichtbaar worden, liggen in de kelder een hoop aardperen in een zwarte bak onder een laagje grond naar het licht te smachten. Het resultaat zijn lange bleke stengels, vergelijkbaar met asperges, maar veel dunner.

2014-04-12-gerecht aardpeerscheuten

De eerste oogst was geslaagd en het bijhorende gerechtje al achter de kiezen: verse pasta met kortgebakken coquilles en gestoofde aardpeerscheuten met lichte room. Lekker lekker lekker.

Zelf ben ik aardpeerscheutjes nog niet in de handel tegengekomen, maar één dezer kan ik m’n eigen kelder in om opnieuw te oogsten. Happy me 🙂

 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.