Frisse start van een lentemenu: bloemkooltabouleh

‘Mijn’ wijnvereniging Spirito DiVino kwam hier gisteren voor de …ste keer aperitieven, wijnen proeven en een driegangenmenu verorberen.

Als thema voor het diner ‘Lente’; een frisse bloemkooltabouleh vormde daarom het hapje bij de aperitief. Laat me daar nu een mooie foto van genomen hebben.

2014-04-01-bloemkooltabouleh

Onderaan gaargestoomde bloemkoolkorreltjes, gemengd met gerookte makreel en bieslook, op smaak met pezo en olijfolie. Daarop een toef bloemkoolroom met mierikswortel. Het volledige recept binnenkort in mijn kookboek 🙂

Daarna kregen ze huisgemaakte ‘ECHTE!!’ spits-zuurkool met gebakken kaneelappeltjes, eendeborst die 1 gemarineerd, 2 gerookt, 3 zachtgegaard, 4 gebakken en dan pas 5 versneden werd, en croutons van kraakvers desembrood. Na wauw en lekker, een bord met pasta, groene lentegroenten, gestoomde koolvis en een garnalensausje. En als afsluiter een sorbet van hèt lentefruit rabarber, geserveerd met mango, een kletskop en een bolletje vanillemascarponemousse. Ze waren weer content, en ikke ook.

Voor de volgende editie ben ik uitgedaagd om een volledig aspergemenu samen te stellen. De ideetjes borrelen al.Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.