Dikke buitenkippebillen met veel groenten

Simpele lekkere buitenkeuken op vakantie of thuis in de tuin: op mijn Skottel (gaskooktoestel voor buiten) monteer ik hitteverdeler en daarop de wokschaal. Eerst vier dikke kippebillen aan twee zijden aanbakken in kokosvet en kruiden met kruidenzout, peper, provencaalse kruiden en raz-el-hanout. Twee fijngenipperde sjalotten en 1 geplet lookteentje toevoegen, omwoelen, op laag vuur zetten en afdekken. Laten sudderen terwijl je 2 wortelen en een halve of hele rode paprika schoonmaakt en fijnsnijdt. Toevoegen en alweer goed omroeren. Indien nodig voeg je wat vocht of vet toe. Als het laagste vuurtje nog stevig doorbakt, zet het toestel dan af en toe gewoon uit en laat de restwarmte zijn werk doen.
Maak nog een courgette schoon en snijd in blokjes. Kook intussen enkele aardappelen gaar en bereid wat rauwkost voor. Voeg de courgette toe aan de kip, kruid nog bij met peper en zout, woel om en laat sudderen, voeg na 10 minuten en stevige brok Roquefort kaas toe en laat nog eens 10 minuten garen.
Naar eigen smaak kan je de groenten veranderen of een andere kaas gebruiken. Voeg wel de groenten toe in volgorde van de benodigde kooktijd.

Lekker met een zomerse rosé of stevig zuiders rood wijntje!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.