De nieuwe (Bau)knecht

Mijn nieuwe kooksmaatje, Bauknecht, is aangekomen. Hij kan smelten, sudderen, koken, stevig bakken, in mini of maxipotten, pannen tot braadsledes. Hij kan temperaturen aanvoelen, zijn kracht aanpassen, een extra boost geven en zichzelf op tijd weer uitschakelen. Mijn Bauknecht is mijn nieuwe inductiekookvuur. Ziet er goed uit en werkt prima. Gedaan met dat ene losse inductievuur waarop ik ‘serieel’ het ene na het andere klaarmaakte als voorbereiding op een diner. Gedaan met het vervelende gezoem en gefluit waardoor ik aan het eind van een kookdag extra moe was.

2013-05-29-Bauknecht

We moeten elkaar nog een beetje beter leren kennen, maar dat m’n Mister Bauknecht mij weet te bekoren, is meteen duidelijk. En wil ik hem toch even het zwijgen opleggen, heb ik nog de keuze tussen de pauze- of aan/uit-toets of het veiligheidsslot. En dan ligt hij daar gewoon sobertjes mooi te blinken …1 thought on “De nieuwe (Bau)knecht”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.