Zalmcarpaccio met selder en yuzu

Zolang het weer ons niet toelaat buiten te kokkerellen, blijf ik gezellig binnen culinair aan de slag. Onlangs testte ik dit licht zomers voorgerechtje uit met superverse zalm en 2 soorten selder: zalmcarpaccio met yuzusap. Yuzu is een oosterse citrusvrucht. Als je geen yuzusap te pakken kan krijgen kan je het gerust vervangen door limoensap.

2013-05-16-zalmcarpaccio

Voor 4 personen 1/4 knolselder en 4 stengels bleekselder in kleine blokjes snijden, blancheren in kokend lichtgezouten water, afgieten in een zeef, koud water over laten lopen om af te koelen en wegzetten om verder uit te druppelen en af te koelen.
400gr verse zalmfilet ontdoen van alle graten, schubben, vel en vette stukken, zodat je enkel het mooie oranjeroze vlees overhoudt. Versnijden in zeer dunne plakken en op 4 borden verspreiden. Leg ze dagpansgewijs in een cirkel aan de buitenzijde van een rond bord, zodat je centraal wat plaats overhoudt.
De zalm besprenkelen, per bord gebruik je ongeveer 1 eetlepel yuzu (of limoensap) en 1,5 eetlepel olijfolie. Daarna bestrooien met zwarte peper en zout. De afgekoelde selder in het midden van elk bord schikken. Het bord nog garneren met shisoblaadjes of bieslook en toefjes zure room. Geef er vers stokbrood of zuurdesembrood bij en echte boter.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.