Dit is Belgisch!

Ze waren weer verkleed – Myriam en haar vrienden – in de Belgische driekleur want ze kwamen genieten van een verwendiner in het thema ‘Belgische Kost’.

2013-03-09-Belgisch-2

Als aperitief cava d’Anvers met Brugse gandaham en een hamburgertje van gegratineerde geitenkaas. Daarna een warm voorgerecht: crème van aardperen uit eigen tuin, met gebakken coquilles en bloemkool met kappertjes (foto). Even pauzeren bij een sorbetje van Belgische appelen met Normandische calvados. Klaar voor het grote werk: geconfijte konijnenbout met een geuzesaus, pruimpjes, gesauteerde witloofsnippers en gebakken aardappelblokjes. De kaasproeverij bestond uiteraard enkel uit Belgische kazen: Brugge Dentelles, Patachouffe en Damse Mokke. Het dessert, een kokoslimoengebakje met gemarineerde ananas, was helemaal niet Belgisch behalve de toplaag van witte chocolade en een versierkaarsje uit donkere chocolade. Bij de koffie nog Antwerpse hartjes, mijn variant op de handjes.

2013-03-09-Belgisch-3

Ik had de hulp van onze achtjarige San, die met veel passie bordjes bracht en haalde, en vlotjes de harten van het publiek gestolen heeft. Later wilt ze ook een woonkamerrestaurant 🙂1 thought on “Dit is Belgisch!”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.