Restjes en testjes

Wie kiest om in ‘den horeca’ te werken doet dat zelden voor het Grote Geld. Dat geldt ook voor ondergetekende. De rekening die volgt na een lange avond dineren hier ten huize is natuurlijk niet niks, maar voor 2 tot 3, 4, 5 dagen hard werken zeker Gene Vette. 🙁

Maar … er valt veel meer te verdienen dan centjes, kijk en lees verder!

Na al dat leuke winkelen en voorproeven in gespecialiseerde horecazaken en wijnhandels ga ik thuis in m’n goed uitgeruste keuken aan de slag. Als ik me daar ferm heb uitgeleefd en de woonkamer gezellig heb aangekleed, strijkt hier een goedgeluimd gezelschap neer om een feestje te bouwen. Ik zet leuke muziek op, hou de kachel brandend en laat m’n creativiteit de vrije loop bij het dresseren van de verschillende borden. De gasten maken plezier, ik geniet mee. Dat klinkt toch als een topjob?

Natuurlijk ben ik eigenlijk al moe vooraleer ze arriveren, maar in de loop van het gebeuren voel ik daar welgeteld niets van. En ‘s nachts val ik uiteraard compleet uitgeteld in bed, maar met de meest aanvaardbare reden om lekker uit te slapen. En inderdaad staat er de volgende ochtend nog een berg afwas, maar het gevoel de keuken bij elke ingeladen afwasmachine te zien opklaren is – voor mij toch – onbeschrijfelijk.

En dan zijn er de heerlijke ‘restjes en testjes’ die onze dagelijkse kost grondig opfleuren. Ik laat het woord aan de beelden.

Moulleux uittesten met 2 enthousiaste dochters
Moulleux uittesten met 2 enthousiaste dochters
Restjes zalmtartare, sla en rode biet. Vond ik ook lekker.
Restjes zalmtartare, sla en rode biet. Vond ik ook lekker.
Restje van dessert, voor mijn liefste op een mooi bord gepresenteerd. Genieten...
Restje van dessert, voor mijn liefste op een mooi bord gepresenteerd. Genieten…


1 thought on “Restjes en testjes”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.