Goede voornemens

Langs deze weg de beste, lekkerste en gezelligste wensen voor 2013!
Het is een tijdje geleden dat ik hier een blogje neerpende, dus dit is meteen mijn eerste goede voornemen voor het pasgestarte jaar: iets meer de tijd nemen om te werken aan nieuwe plannen, de site, blogs etc.

Sinds vorige verschijning passeerden hier meerdere gezelschappen. Er was bijvoorbeeld een personeelsfeest waar 2 mensen van het gezelschap een ‘halal’ versie van het volledige feestdiner kregen. Een halal stukje kip klaarmaken naast de voorziene eendeborstfilet bleek vrij eenvoudig, alle alcohol uit een volledig diner bannen was een heel ander paar mouwen. Want sorbet hou je smeuïg met een scheutje likeur, in een portsausje zit … porto, dressing maak je met (wijn)azijn en zelfs in mosterd zit alcohol. Onze westerse keuken is serieus alcoholisch, meer dan ik zelf besefte. Al is het alcoholgedeelte vaak minimaal of uitgekookt. Een hele uitdaging om voor 2 gasten compleet anders te koken, maar de missie is geslaagd. Voor mij toch liever ‘gewoon’ met een lekkere borrel hier en daar, tweede goede voornemen. 🙂

Er was ook voor het eerst een vergaderend gezelschap, dat hier al vroeg in de ochtend neerstreek om rustig hun agendapunten te bespreken terwijl ik in de keuken een feestelijke lunch voorbereidde. Leuke sfeer wel, ik ga graag deze formule aan meer bedrijven uit de buurt bekend maken. Dat is dan mijn derde goede voornemen!

2012-12-07-kriekensorbet
Ook het vermelden waard was de testavond voor een nieuw themadiner ‘bier en chocolade’ : Garnalen met espuma van Rodenbach, salade met chocolade, sorbet van noordkrieken met Kriek Lambic (foto), hertenhaas met chocoladesaus, knolselder, kweepeer en witloof, geaffinneerde kazen, kokoslimoengebakje.
Behalve de keuze van de kaas (2 soorten leken te sterk op elkaar) viel alles 100% in de smaak. Voor die gelegenheid hadden we wat oude vrienden uitgenodigd, lang niet gezien. Top avondje, voor herhaling vatbaar. Dus vierde …

Toen doken we de eindejaarsdrukte in en daarna het nieuwe jaar. Bijna het hele gezin heeft intussen een griepje overwonnen, de school is alweer herbegonnen en nieuwe feestjes staan hier gepland. Binnenkort zeker meer nieuws. Dat was namelijk mijn eerste goede voornemen!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.