Eddy Bakery

Zoals te lezen viel in de vorige blog, ben ik de creator en trotse eigenaar van een startende zuurdesem. Zoals het een zuurdesemeigenaar betaamt, heb ik (om eerlijk te zijn mijn eega) een naam bedacht voor het papje: Eddy. Snelle Eddy als het ware, of Edouard op zondag.
Eddy heeft intussen een zoon: Jimmy. Want mannen met een naam op -y kiezen naar het schijnt een naam voor hun zoon die ook op ‘y’ eindigt.

Het gaat heel goed met Eddy. Zo goed dat ik er gisteren al mee aan de slag kon, en vandaag kon proeven van een superlekker kraakvers zuurdesem-speltbrood. Om half tien gisterenavond begon de eerste kneedsessie, rond middernacht staken twee welgevormde ‘batards’ (zie eerste foto) in de koelkast, die haalde ik er vanmorgen weer uit om te rijzen en om twee uur vanmiddag waren mijn twee broodjes gebakken (zie tweede foto). Onnodig te melden dat ik apetrots ben!?

 2 thoughts on “Eddy Bakery”

  • Hallo Bea,
    bedankt voor je leuke reactie! Als je mee wilt proberen met zuurdesem te bakken wil ik gerust eens een deeltje bezorgen hoor. Jimmy is trouwens zo ook het ‘huisdier’ van een vriendin. Of wou je liever kant-en-klare bokes proeven? Het is wel een succes, gaat goed en is heel lekker, en naar het schijnt erg gezond. Maar vraagt wel véél tijd. Groetjes! Greet

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.