Kadootjes voor iedereen

Het menu met thema ‘kadootjes’ is gemaakt rond allerlei ingepakte, opgerolde, verstopte ingrediënten of gerechtjes. Op zaterdag 27 oktober kwamen acht vrienden ‘kadootjes eten’. Het gezelschap zat hier voor de tweede keer en de derde datum ligt intussen ook vast.

Ik weet dat de bende wel wat kan hebben, dus ik dekte de tafel mooi in het thema, en maakte voor ieder een geschenkje: al het nodige bestek voor het volledige diner werden in één pakket gestoken, met een mooie rode strik errond. Vismes en visvork voor het voorgerecht; dessertlepel voor de sorbet; groot mes en grote vork voor het hoofdgerecht; broodmesje; vorkje voor de kaas; dessertmes, dessertvork en ijslepel voor het dessert.

Het was eerst een mooie tafel, daarna een gezellig rommeltje. De meesten brachten het er goed vanaf, ze hielden bij het dessert net voldoende ‘wapens’ over om zowel specerijenijs, kersensaus als warm gebakje naar binnen te werken. Met enkelen was het anders gesteld: enkel het kaasvorkje bleef over bij P, en J speelde op veilig: hij koos bij het voorgerecht een mes en vork en gebruikte die set gedurende het hele diner. De rest lag na middernacht nog ongebruikt te blinken.

Een geslaagde avond, nu op naar editie drie …1 thought on “Kadootjes voor iedereen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.