Gemarineerde zalmtartare

Receptje voor een kraakvers voorgerecht: neem een goed verse zalmfilet zonder vel of graten, een dikke 200gr voor 4 personen. Inwrijven met een dikke theelepel zachte mosterd en een theelepel graantjesmosterd, bestrooien met een eetlepel grof zout, 2 eetlepels ruwe rietsuiker en 2 eetlepels gehakte verse dille. Met je handen gaat dat het gemakkelijkste. Inpakken in vershoudfolie of vacuum trekken, enkele uren in de koelkast laten marineren.
Daarna het vrijgekomen sap verwijderen en de filet met aanhangende kruiden fijn snijden (eerst in sneetjes, dan in repen en dan in blokjes, telkens enkele millimeters). Koud wegzetten tot gebruik, maximum enkele uurtjes.

Maak hiervan een mooi voorgerechtje. Ik serveerde het gisteren, begeleid door zure room met mierikswortel, een takje dille, ringetjes rode ui die even marineerden in frambozenazijn met cassissiroop, groene eikebladsla met walnoot en een dressing van olijfolie, frambozenazijn, honing, mosterd en kardemom, rode biet die werd gaargekookt in rode wijn met wijnazijn, rode peper en steranijs.1 thought on “Gemarineerde zalmtartare”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.