Risottokoekjes

We zijn zelf geen grote fan van risotto, omdat het meestal in een grote portie geserveerd wordt en al snel vervalt tot een saaie zware maaltijd. Maar als een klein bijgerechtje of in een originele vorm is het wel superlekker. Zoals bijvoorbeeld deze risottokoekjes, die je kan maken van een restje. Wij vinden ze echter zo lekker dat ik er speciaal risotto voor klaarmaak!

Nodig: klaargemaakte afgekoelde risotto, liefst ‘natuur’ en goed al dente, eitjes, eventueel geraspte parmezaanse kaas.

In een kommetje de risotto met de hele eitjes, in een verhouding van ongeveer 2 op 1, goed door elkaar roeren. Naar eigen smaak parmezaanse kaas, peper en zout toevoegen. Dat hangt ook af van de smaak en samenstelling van de basisrisotto.

Rustig bakken op matig vuur, in olie of boter. Boter is het lekkerste! Je neemt een dikke eetlepel van het mengsel, laat dat in de pan glijden en duwt het een beetje plat tot een klein hamburgerachtig vormpje. Omdraaien na enkele minuten, als de bovenzijde bijna gegaard is. Enkele minuten later zijn de koekjes goudbruin aan beide zijden en klaar.

Serveer het als een bijgerecht bij ossobuco, als een originele snack of amuse (belegd met zachte groenten, een tapenade, gerookte vis, …) of als een volwaardige vegetarische maaltijd met gewokte groenten erbij.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.