Punthoofd!

Een punthoofd krijg ik ervan! Van het gepieker hoe ik het moet aanpakken om gasten die ‘niet met zes’ zijn ook de kans te geven hier lekker te komen lunchen of dineren. Ik bedacht ‘Table Libre’ om eenzelfde meergangenmenu te serveren aan verschillende gezelschapjes aan losse tafeltjes. Daarna werd het ‘tête à tête’, wat een mini-restaurantje zou worden: losse tafeltjes, à la carte kiezen uit telkens 2 mogelijkheden; om vervolgens te stranden bij ‘gastentafels’: iedereen schuift mee aan bij één grote tafel om samen van een feestdiner te genieten.

Maar hoe moet het dan met de wijn? En met de rekening? Wie gaat het menu kiezen en zou ik dat op voorhand aankondigen? Zou ik er een volledig feestdiner van maken of een beetje inkorten? En bovenal: op welke dag organiseer ik dat best en hoe dikwijls? Hoe communiceer ik dat? Wie heeft er interesse en hoe bereik ik hen? Hoe krijg ik het allemaal gecoördineerd? En gaan ze het wel leuk vinden?

Er is al veel over gedacht en geschreven, maar zo een alternatief diner is er intussen nog niet van gekomen. Ik geraak er niet uit, krijg de knopen niet doorgehakt, het is overduidelijk ‘mijn ding’ niet en na al het gepalaber heb ik wijselijk besloten om te stoppen met piekeren. Ik ga me gewoon verder concentreren op mijn dineekes voor één groep, mijn eigen kleine mini-feestzaaltje. Het is blijkbaar een uniek concept. Ik doe het supergraag, de gasten zijn telkens dolenthousiast en ik heb er De Gazet mee gehaald!

Naast de topper, het feestelijke themadiner van vele gangen, zijn er enkele eenvoudigere formules bijgekomen als lunch en voor iets grotere groepen. Zo hoop ik veel mensen te mogen ontvangen en verwennen.

Wie niet aan zes personen geraakt, laat ik echter niet in de kou! Voor kleinere gezelschapjes zet ik de reservatie ‘in potlood’ in het agenda, ik plaats een oproep via facebook, via deze site (rechts op de pagina), de nieuwsbrief, …. Een tweede (of eventueel derde) gezelschapje kan de tafel vervolledigen. Voor een dergelijke gastentafel heeft ‘de eerste’ de keuze uit het normale aanbod aan feestelijke diners of lunches.

Kleine groepjes organiseren dus – met mijn hulp – zelf een gastentafel, als ze daar zin in hebben. Opgelost. Iedereen content en mijn punthoofd weg!

Meer info via deze link.5 thoughts on “Punthoofd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.