Eigen kweek … maar niet voor consumptie

Ze zijn om op te eten, maar dan enkel figuurlijk. We hebben nu in de tuin 2 grote en 3 kleine konijntjes, en in dit mooie lenteweer genieten we daar met volle teugen van.

Op 26 februari, of een dag in die buurt, zette onze Snuffie 4 mormeltjes op de wereld. Voor ons leek het enkel een groot bewegend pluizen nest. Enkele dagen later zagen we 2 murmeltjes buiten het nest liggen. Eéntje was reeds overleden, het andere leefde nog, een beetje onderkoeld. Lekker weer opgewarmd, nestje in en duimen maar dat het goed kwam. Toen waren ze nog met 3, gelukkig bleef dat zo.

De vader, onze Flor, is reeds geruime tijd zijn edele delen kwijt, maar we waren duidelijk niet snel genoeg geweest. Dat betreuren we ons nu helemaal niet, de nakomelingen zijn namelijk zooo schattig! Wie zich hier een plekje reserveert, moet echter niet rekenen op (of bevreesd zijn voor) een mals stukje jong konijn van eigen kweek op zijn of haar bord. We bereiden dan wel alles ambachtelijk in onze huiselijke keuken, maar een stukje vlees … dat halen we gewoon bij de betere slager of de bioboerderij!Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.