Kadootjes zijn uitgepakt

De eindejaarsfeesten zitten erop en het nieuwe jaar is gestart! Na supergezellige feestdagen met familie en vrienden en een rustige start in januari komt de kokerij weer helemaal op het voorplan.

Nieuwe lectuur verslinden, nieuwe techniekjes en materialen uitproberen en dus nieuwe gerechten met smaak verorberen. Ambachtelijke pasta die – zoals het hoort – snel afkoelt als je de borden niet voorverwarmt, maar zoveel lekkerder smaakt dan pasta uit het pakje. Vis in olijfolie gegaard: een evenwichtsoefening met behulp van thermometer en standvastig vuur. Techniek nog voor verbetering vatbaar, oefening baart kunst, maar toch smolt ons fileetje op de tong. En met knolselderpuree, prei en een sjalottensausje erbij was het een volwaardig, zetmeelhoudervrij hoofdgerecht dat prima in een postfeestdagendieet past.

Ook geslaagd: onder het motto Langzaam, Laag en Lekker ging deze week een varkenshaasje de lauwe oven in. Smaakvol, Sappig en Super was het resultaat, er kwam een stoofpotje bij van ui, wortel, spruitjes en aardappel. Die Slow Cooking doen we binnenkort voor gasten nog eens over met een lamsbout, die wel een hele dag gaartijd nodig heeft op lage temperatuur. Benieuwd!

Ook de nieuwe themamenu’s krijgen vorm en zijn in ontwikkeling, kijk maar onder menu -> themadiners. Vanaf februari serveren we ‘les Rouges’, een dineetje rond de kleur rood, en veel meer van Valentijn hoeft dat voor ons niet te zijn. De 2 opvolgers zijn (waarschijnlijk) ‘Streekgerechten’ en ‘Lente’, daaraan wordt nog een beetje gepuzzeld…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.