Amandelcrumble

Makkelijk, lekker en helemaal van het seizoen: amandelcrumble! Je neemt 50gr niet-zelfrijzende bloem, 50gr ongezouten boter op kamertemperatuur, 50gr bruine kandijsuiker, 50gr amandelpoeder, alles samen in een kom. Pruts de zaadjes uit 5 kardemompeultjes en plet ze grondig in de vijzel, die kruiden gaan mee in de kom. Nu alles goed kneden tot een bal, de bal op een bakplaat met bakpapier leggen en uitrollen tot 0,5 à 1cm dik. De lap mag hier en daar breken, dat maakt niets uit.

Afbakken in een oven van 180°C (best hetelucht) tot de koek een mooie speculaaskleur heeft. Laat een beetje uitharden en afkoelen op de bakplaat en verkruimel de koek dan boven een goed afsluitbare trommel of pot. De kruimels zijn superlekker bij vanilleijs of andere winterse dessertjes, bv gestoofde appeltjes, … En als je ze goed droog zet, kan je ze weken bewaren!Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.