Lekkere warme etentjes in de herfst

Een flinke stap verder in de creatie van een woonkamerrestaurant: enkele gastengroepen zijn de revue gepasseerd en hebben het grillmenu besteld, gegeten en ervan genoten. De verschillende bordjes van m’n nieuwe servies komen mooi schoongeveegd weer de keuken in, met complimenten over het sausje of de groenten, … en ook over het heerlijke vlees-van-de-bbq: een overwinning op mezelf! (Met dank aan de slager natuurlijk en de gouden tips van ‘de Rudi’)

De wijnkaart staat op punt, alle wijntjes zijn lekker en democratisch, maar onze persoonlijke favoriet ‘de madam’, een Spaanse rode met bijzonder etiket, valt zowat bij iedereen geweldig in de smaak.

De woonkamer zelf is ook geoptimaliseerd: het salon staat in een kring rond onze kachel, en er is nu een gloednieuw gastentoilet, helemaal af behalve wat detailkes! Er zijn tafeltjes voor 4 tot 20 personen, tafelkleedjes en decoratie, glazen en bestek, servietten, botervlootjes, amuseschaaltjes en zoveel meer…  Het is hier gezellig en comfortabel voor ofwel onszelf, ofwel een klein gezelschap, tot een hele bende. Nu nog schilderwerken plannen, maar dat is even voor later, we dimmen het licht wel een beetje 🙂

Het laatste stapje zijn de nieuwe menu-creaties, daar is ook aan gewerkt: 2 nieuwe themadiners (Aqua & terra en Verpakt lekkers) zijn ‘ontworpen’, kleine wijzigingetjes zijn altijd mogelijk natuurlijk.
Rond de feestdagen verschijnt ook nog een Delicatessenmenu, Vlaamse streekgerechten komen er (misschien) ooit aan, ‘Gewaagd gelaagd’ is een rijpend idee, ‘Rouge mon amour’ voor Valentijn enzovoort… Allemaal lekker warm eten tijdens de komende herfst en winter, om de natte zomer maar snel te vergeten!2 thoughts on “Lekkere warme etentjes in de herfst”

  • Amai, en content dat wijlie zijn! Het is en blijft wel een open huis en open keuken, en dat is tof, maar dat iedereen verplicht door de keuken moest voor het toiletbezoek vond ik toch zeer ambetant. Nu is de living echt wel een rustig apart ‘eilandje’, en tis nog een knap toilet ook. Zwarte muur is magnetisch + beschrijfbaar. Een levend gastenboek… Binnenkort mag je het live zien!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.