Kampeerpannekoeken

Als je pannekoeken wilt bakken maar geen zeef, mixer, pollepel, weegschaal, … of recept bij de hand hebt – zoals bijvoorbeeld op een camping – kan je op deze manier toch heel gemakkelijk aan de slag. Je hebt eitjes, bloem en melk nodig, verder een kom, vork of klopper, tasje, pan of bakplaat, (bak)boter of olie.

Klop eerst wat eitjes los, reken ongeveer 1 ei per 6 pannekoekjes. Voeg bloem toe tot je een dikke pap hebt. Zo dik dat je er vanzelf de klonters uit roert. Dat lukt het best met een klopper maar met een vork en iets meer tijd (vakantie!) lukt het ook. Ziet het er mooi dik en glad uit voeg dan een scheutje melk toe en weer wat bloem, en roer alweer alle klontertjes weg tot een mooi glad deeg. Daarna scheutje per scheutje melk bijvoegen en telkens goed roeren, het deeg wordt nu vloeibaarder en vloeibaarder. Doorgaan tot je een dikke lichtgele melk hebt. Die kan je nu met een tasje cirkelvormig op een bakplaat of in een pan gieten. Een pollepel of spatel heb je dan niet nodig. Hoewel het deeg vloeibaar is zal het toch erg goed bakken (wegens vrij hoog gehalte aan ei) en het is heel lekker. Voor de smaak voeg je in het begin eventueel nog een snufje zout, kaneel, nootmuskaat, vanillesuiker toe, naar keuze.

Gouden tip: niet in olijfolie bakken, dat smaakt slecht. Arachide-olie, druivenpitolie en rijstolie zijn bijvoorbeeld wel geschikt, of anders bakboter of echte boter. In het laatste – lekkerste – geval het vuur niet te hoog zetten (anders verbrandt de boter) en gewoon je tijd nemen, roseetje drinken en van de vakantiesfeer genieten. Smakelijk!Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.