Great Outdoor Cooking
We hebben er een weekje zeilen in Griekenland en 2 weken mobilhome-toeren in Frankrijk opzitten. Aan de Griekse terrasjes konden we moeilijk weerstaan, maar we hebben er ook heerlijke vis gegeten, klaargemaakt op een wegwerpbarbecue’tje, bij valavond op het strand, magisch…
Op de Franse campings nam het buiten-kook-gebeuren grootsere vormen aan: op mijn ‘skottelbraai’ kan dan ook werkelijk alles: BBQ, wokken, bakken, grillen. We hebben brood gebakken, filet pure met courgettes en worstjes gegrild, confituur gemaakt van zelfgeplukte braambessen, pannekoeken gebakken (met zelfgemaakte braambessengelei dus!), spek met eitjes gesmuld, zalmfilet gemaakt met pasta pesto, witloof, paprika en chorizo, en veel meer. Ook nog een verse pizza met mozzarella en artisjok. Hieronder een fotoverslag, op het onderste beeld mijn dankbare proefpanel.
Blij weer in mijn grote keuken aan de slag te kunnen, maar de skottelbraai hou ik nog lang in aanslag!
dat ziet er een lekkere vakantie uit!!
Ziet en klinkt heel lekker! Nog nagenieten van efkens geleden! Doet goed hé…