Kleurrijk voorgerecht met zalm, eiersla en groentjes

Nog een ideetje voor deze druilerige zomerdagen!! Organiseer je een feestje en zoek je een geschikt zomers gerecht om de boel wat op te vrolijken? Dan is het voorgerecht uit het ‘Schrijversverjaardagsdiner’ van vorige week misschien een goeie tip: een zalmpakketje met frisse vulling en een eiersalade, omgeven door tomaat-mozzarella-variatie.

Zalmpakketjes: Gebruik soufflé potjes of kleine puddingkommetjes, vet ze in met olijfolie geparfumeerd met dille. Daarin leg je velletjes gerookte zalm, zodanig dat je er wat vulling in kan doen en dan helemaal dichtvouwen. Je hebt ongeveer 60gr zalm nodig per persoon. De vulling bestaat uit een gelijke hoeveelheid heel fijn gesneden friszure appel (even besprenkeld met citroen of limoen), venkel en komkommer (zonder schil of zaadjes). Daarbij wat fijngesneden bosuitjes en dille, een klein beetje mierikswortel, halfgeklopte room en griekse yoghourt, goed omroeren en afkruiden met peper en zout. De zalmbakjes vullen en sluiten. Je kan ze eventueel nog enkele uren bewaren in de koelkast.
Eiersalade: 1 eitje per persoon hard koken (8 minuten is voldoende, anders zijn ze te droog), afkoelen, pellen en grof prakken. Een beetje fijngesneden komkommer erbij, peterselie, mayonaise, zure room, peper en zout. Deze versie is voor kinderen, maak je het voor volwassenen dan kan je uitzinniger zijn met kruiden en bijvoorbeeld kappertjes toevoegen.
Tomatengarnituur: rode en gele cherrytomaatjes in kleine schijfjes snijden, ook kleine mozzarellabolletjes in mini-schijfjes. Fijngesneden basilicum erbij, olijfolie, peper, zout en witte balsamico.

Op de borden van de ‘groten’ draai je een zalmpakketje voorzichtig om, in het midden. Bovenop wat preischeutjes, rondom een beetje tomatengarnituur, afwerken met kruiden en serveren met versgebakken foccacia.

De borden van de kinderen worden gelijkaardig afgewerkt, maar met een bolletje eiersalade en schijfjes komkommer in het midden in plaats van het zalmgerechtje met preischeuten.

Et voilà, kleurrijke borden om gezellig binnen van te smullen, smakelijk!1 thought on “Kleurrijk voorgerecht met zalm, eiersla en groentjes”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.