Pisco sour uittesten … soms heeft een kok een schoon leven

Een Table d’Amuse uit de grond stampen: ik blijk me er ontzettend mee te amuseren. Natuurlijk is het niet één en al rozegeur en maneschijn, en er kruipt enorm veel tijd en energie in … maar het is ook genieten van een huis dat leuk ingericht geraakt  (moet wel), een gerieflijke grote keuken (broodnodig), nieuwe spullen (shoppen!) en vooral héél veel lekkers.

Gisteren was het tijd voor de maak- en proeftest van een frisse cocktail: de Pisco Sour. Men neme per persoon 3 à 4 ijsblokjes, smijt ze in een oude blender (want ijsblokjes maken je mesje in no-time bot) en crush ze al een beetje. Voeg dan 50ml pisco toe, 25ml rietsuikersiroop en 25ml citroensap. Nog even crushen. Daarna 1/6 eiwit bijvoegen en de blender stevig laten draaien tot de hele boel een frisse, wit schuimende massa is. Onmiddellijk uitschenken en serveren. Na enkele minuten begint het schuim op te trekken. Zowel drank als schuim zijn overheerlijk. Maak het voor een hoop volk, dat werkt wat makkelijker in verband met het eiwit. Of kom het hier eens proeven, de cocktail staat geprogrammeerd op ons zomermenu.

Daarna haalde ik een restantje tomantensorbet uit de diepvriezer, er waren garnaaltjes in huis en nog een heel klein beetje mierikswortelroom. Net genoeg voor twee lekkere voorgerechtjes. En toen vonden we de tijd rijp voor een fietstochtje naar een brasserie in de buurt. Het leven is toch schoon.Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.