Millefeuille met zalm, feestelijk en eenvoudig!

Het is restjesdag. Nu ja, er zit gerookte zalm in de koelkast en er steekt een doos bladerdeeg in de diepvriezer. Het had erger gekund. Met wat nog meer in huis is en een dosis creativiteit tover ik het volgende superlekkere voorgerecht op tafel. Want het is een beetje feest vandaag – voor ons.

2 velletjes bladerdeeg (10x15cm) ontdooien en in vier repen snijden. Op een laagje bladerdeeg een laagje gerookte zalm leggen en zo laag per laag opbouwen, eindigen met bladerdeeg. De bovenzijde afstrijken met losgeklopte eidooier en naar wens lichtjes inkerven. Aan de zijkanten ook héél lichtjes instrijken. Een kwartiertje bakken in een oven van 180°C.

Daarbij een slaatje van resterende groenten, gebruik je fantasie. In ons geval frisée salade, de laatste vleestomaat in partjes, een fijngesneden augurk en wat opgelegde fetablokjes. Kruiden met versgemalen zwarte peper en fleur de sel, even dooreenhalen en in een mooi bergje op het bord brengen.

En dan nog een lentesausje: sjalot stoven in klontje boter, flinke scheut Noilly Prat (of droge witte wijn als alternatief) erbij en 75 à 100ml visbouillon, beetje laten inkoken, 3 eetlepels fijngesneden verse tuinkruiden (peterselie, bieslook, lavas), een eetlepel kappertjes en ongeveer 50ml culinaire room bijvoegen. Even laten opkoken en klaar.

Ons heeft het geweldig gesmaakt, met een fris wit wijntje erbij.0 thoughts on “Millefeuille met zalm, feestelijk en eenvoudig!”

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.